فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 43، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسعود جلیلوند خسروی، مهرداد مقصودی، سیاوش صلواتیان* صفحات 1-20
    شناخت دقیق مخاطبان به عنوان حیاتی‏ترین اقدام در مدیریت یک رسانه همواره موردتوجه بوده است. با توجه به ظهور رسانه‏های جدید، تکنیک‏های سنتی گذشته توانایی پاسخ به این نیاز را از دست داده و نیاز به بهره‏گیری از روش های‏ نوین در مطالعه و شناخت مخاطبان و رفتارهای آن ها است. این پژوهش با بهره‏گیری از روش تحلیل شبکه اجتماعی، رفتار مخاطبان پلتفرم فروش آنلاین فیلم سینمامارکت را بررسی و تحلیل کرده است. داده های رفتار استفاده کاربران از این پلتفرم در زمینه تماشای فیلم (مهرماه 1397) به صورت بی نام مورد تحلیل قرار گرفت و انبار داده اولیه تشکیل شد. داده های موجود در این انبار داده پس از پاک سازی، با استفاده از نرم افزار گفی مصور شده و با هدف شناخت کاربران، اعضای آن بر اساس الگوریتم‏های منطقی همچون الگوریتم لوواین انجمن بندی شدند. بر اساس تحلیل رفتار کاربران سه انجمن شناسایی شده، راهبردهای پیشنهادی از منظر نوع محتوا و همچنین نوع رفتار کاربر به منظور توسعه کاربران این پلتفرم احصا شد که بر اساس این راهبردها، مدیران پلتفرم می‏توانند سیاست‏های رسانه‏ای خود را در راستای بارگذاری محتوای جدید در پلتفرم و پیشنهاد هدفمند محتوا به کاربران تنظیم کرده و به این ترتیب با برآورده کردن نیاز‏های کاربران خود میزان درگیری ایشان با پلتفرم را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: مخاطب پژوهی، داده کاوی، وی اودی، تحلیل شبکه اجتماعی، سینمامارکت
  • فرشته خلیلی پالندی، اسدالله کردنائیج*، سید حمید خداداد حسینی، میثم شیرخدایی صفحات 21-34

    افت خرید؛ به فرایند بی توجهی و عدم توجه به محصول، واگذاری و حذف همیشگی آن در صورت عدم برآورده کردن انتظارات مصرف کنندگان اشاره می نماید. هدف این مطالعه، فهم افت خرید نسل زد بوده که به منظور آن کسب درک و بینش عمیق تر و غنی تر درباره این پدیده صورت گرفته است. با بررسی و مقایسه مطالعاتی صورت گرفته از پژوهش های پیشین، تاکنون هیچ مطالعه ای در حوزه قلمرو موضوعی پژوهش یافت نشده است، از اینرو توجه به مفهوم افت خرید از نگاه نسل زد از نوآوری این پژوهش می باشد. پژوهش حاضر با صبغه کیفی مبتنی بر پارادایم تفسیری است که به مدد راهبرد پژوهش نظریه ساخت گرایی به اجرا درآمده است. به منظور گردآوری داده ها با چهل نفر از نسل زد با در نظر گرفتن ویژگی های جنیست، وضعیت تاهل، تحصیلات، شغل و وضعیت درآمد، مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفته است. برای تحلیل داده های مصاحبه از کدگذاری سه گانه اولیه، متمرکز و نظری استفاده شده است. یافته-های حاصل از پژوهش مشتمل بر سه بخش اصلی است که عبارتند از «ویژگی های نسل زد»، «عوامل افت خرید» و «راهکارهای مقابله با افت خرید». نتایج پژوهش نشان می دهد که عوامل افت خرید دارای چهار ماهیت «روانشناسی»، «جامعه شناسی و اجتماعی»، «اقتصادی» و «بازاریابی» است که ویژگی های شش گانه (رفتاری، شخصیتی، ارزشی، اعتقادی، تفکر نسبت به محیط خرد و کلان) آنها نقش قابل چشمگیری بر افت خرید دارد و از جمله راهکارهایی که برای مقابله با این پدیده بیان شده است شامل «نیازشناسی پویا، معیارشناسی پویا، رفتارشناسی پویا و مشارکت پویا» می-باشد.

    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، افت خرید، نسل زد، نظریه ساخت گرایی
  • سید محمود حسینی*، مهدی صدرزاده، منیژه قره چه صفحات 35-62
    هدف

    باتوجه به بحران های اقتصادی کشور و شرایط عدم اطمینان حاصل از آن، نیاز به عبور از استراتژی های معمول بازاریابی و تمرکز بر ارزش ها و بازاریابی اخلاقی جهت جلب اعتماد مشتریان ضروری به نظر میرسد. درهمین راستا، باتوجه به گستردگی و پراکندگی مولفه های بازاریابی اخلاقی در پیشینه پژوهش، همچنین فرهنگ خاص جامعه ایران، هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی جامع برای مولفه های بازاریابی اخلاقی و اندازه گیری میزان رعایت این مولفه ها از نظر مشتریان در صنایع منتخب می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از منظر روش آمیخته است. در بخش اول از طریق مرورنظام مند پژوهش های پیشین، مولفه های بازاریابی اخلاقی استخراج و با اضافه کردن سایر مولفه های استخراج شده از پژوهش میدانی، الگوی مذکور تکمیل گردید. درنهایت، میزان رعایت این مولفه ها از نظر مشتریان در صنایع منتخب اندازه گیری شد. جامعه آماری پژوهش در بخش اول، کلیه مطالعات پیشین مرتبط باموضوع، در بخش دوم (کیفی) مدیران شرکتهای صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی و در بخش نهایی (کمی) مشتریان آنها بودند. پس از تایید اعتبار بخش کیفی وکمی، تحلیل داده ها در بخش کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون و در بخش کمی به علت غیرنرمال بودن توزیع داده ها با استفاده از آزمونهای ناپارامتریک و نرم افزار Spss انجام شد.

    یافته ها

    این پژوهش درنهایت موفق به جمع بندی و ارایه مولفه های بازاریابی اخلاقی در قالب 32 مولفه و 7 مضمون اصلی گردید. میزان رعایت هریک از مولفه ها و مضامین اصلی در صنایع منتخب اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بین میزان رعایت مولفه های بازاریابی اخلاقی در دو صنعت تفاوت معناداری وجوددارد. میانگین رعایت این مولفه ها در صنایع غذایی بالاتر از صنایع آرایشی بهداشتی بوده به نحوی که در تمامی مضامین اصلی برتر می باشند ولی بااین وجود، از بین 32 مولفه بازاریابی اخلاقی، در 5 مولفه، از صنایع آرایشی بهداشتی امیتاز پایین تری کسب کرد.

    کلیدواژگان: بازاریابی، اخلاق، بازاریابی اخلاقی، مولفه های بازاریابی اخلاقی، مرور نظام مند
  • بابک اقبالی، سید عبدالله حیدریه*، فرشاد فائزی رازی، یونس وکیل الرعایا صفحات 63-84
    هدف

    مصرف کنندگان به طور فزاینده ای احساس می کنند با کمبود زمان مواجهند. برای هدایت انتظارات زمانی ، بسیاری از بازاریاب ها شناسایی مولفه های موثر بر زمان را شروع کرده اند، اطلاعاتی در مورد مدت زمانی که بیشتر مصرف کنندگان معمولا برای یک فعالیت مشخص می گذرانند. با وجود افزایش شیوع معیارهای مدت زمان ، اطلاعات کمی در مورد چگونگی شکل دادن آنها به تجارب مصرف کننده شناخته شده است. بنابراین هدف این مطالعه شناسایی اثرات زمان بر رفتار مصرف کننده است.

    روش

    برای این منظور با رویکرد پژوهش ترکیبی و ابزار فراترکیب (متاسنتز) که شامل گام های هفت گانه ی سندلوسکی و باروسو (2006) است به ارزیابی و تحلیل نظام مند نتایج و یافته های مطالعات صورت گرفته پیشین پرداخته شده و درنهایت 42 مقاله مورد بازبینی نهایی قرار گرفتند و با روش فراترکیب ابعاد و مولفه های آن ها شناسایی گردید. در بخش کمی نیز با استفاده از روش کمی آنتروپی شانون به تعیین اولویت مولفه های تم های شناسایی شده پرداخته شده است.

    یافته ها

    درمجموع اثرات زمان بر رفتار مصرف کننده در سه بعد روانی با یازده تم و با وزن (0.58)، بعد اقتصادی با هفت تم و وزن (0.15) و بعد اجتماعی با شش تم و وزن (0.27) شناسایی شدند. تحلیل متای این مطالعه بینشی در موردنیاز به شناسایی اثرات زمان بر رفتار خرید فراهم می سازد که برای ارایه استراتژی های بازاریابی از زمان خرید محصولات مفید واقع می شود.

    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، اثرات زمان، فراترکیب، انتروپی شانون
  • سمیه مروج، علیرضا حسن زاده، شعبان الهی، بابک سهرابی صفحات 85-106

    با توجه به اهمیت هوشمندی کسب وکار، سازمان ها برای ارزیابی قابلیت های خود در این زمینه نیازمند ابزاری هستند که بتواند آن ها را نه تنها در ارزیابی بلکه در برنامه ریزی مسیر ارتقاء و مقایسه ی سطح قابلیت ها در زمان های مختلف به آن ها کمک کند. مدل های بلوغ ابزارهایی بسیار سودمند برای حل این موضوع هستند. در مسیر ارزیابی سطح بلوغ، تصویری از وضعیت سازمان با توجه به شاخص های موردنظر به دست می آید. بدین منظور مطالعات متعددی در زمینه ی توسعه ی مدل های بلوغ هوشمندی کسب وکار انجام شده است و سازمان های متعددی نیز در جهت توسعه ی تجربی این مدل ها اقداماتی انجام داده اند. در پژوهش حاضر سعی شده است با مرورنظام مند ادبیات پژوهش در این زمینه، مدل های بلوغ مرتبط با هوشمندی کسب وکار استخراج و سپس از نظر مبانی نظری مدل، روش شناسی توسعه و حوزه های فرایندی کلیدی پوشش داده شده، مورد بررسی قرار گیرند. این بررسی به سازمان ها کمک می کند تا با توجه به پیچیدگی های صنعت خود از یک یا ترکیبی از مدل های معرفی شده بهره مند شوند و در صورت نیاز به توسعه ی مدل خاص خود، به جنبه های ضروری در توسعه مدل بلوغ هوشمندی کسب وکار توجه داشته باشند.

    کلیدواژگان: هوشمندی وتحلیل کسب وکار، مدل بلوغ، حوزه های فرایندی کلیدی
  • سلطانعلی شهریاری*، فاطمه جهانشاهی صفحات 107-126
    هدف این پژوهش تبیین تاثیر سرمایه فکری و توسعه دانش بازار بر عملکرد سازمانی با تاکید بر نقش میانجی بازاریابی دوسوتوان است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش از نوع توصیفی همبستگی، به طور مشخص مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری دانشگاه های تهران است و ابزار اندازه گیری پرسشنامه ای استاندارد با 47 سوال است که 93 شرکت به آن پاسخ دادند و برای بررسی روایی آن از روایی همگرا و واگرا و برای پایایی آن از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSmartPLS3 انجام شده است. نتایج نشان می دهد سرمایه فکری بر بازاریابی دوسوتوان اثرگذار نیست؛ اما بازاریابی دوسوتوان تاثیر توسعه دانش بازار بر عملکرد را میانجی می کند؛ بنابراین، پیشنهاد می شود این شرکت ها با تقویت اقدامات خود درزمینه کسب و انتشار اطلاعات بازار و نیز تحلیل و ایجاد درک مشترک از این اطلاعات که خود به افزایش توان بهره برداری از شایستگی های بازاریابی موجود و اکتشاف مهارت ها و روش های جدید بازاریابی منجر خواهد شد، عملکرد خود را بهبود دهند. باتوجه به نقش فرهنگ نوآورانه در شکل گیری بازاریابی دوسوتوان پیشنهاد می شود متغیر فرهنگ نوآورانه به عنوان متغیر تعدیل گر در این زمینه بررسی شود.
    کلیدواژگان: عملکرد، بازاریابی دوسوتوان، سرمایه فکری، توسعه دانش بازار
  • بهاره اصانلو*، سهیلا خدامی، سمیرا یاعبداللهی صفحات 127-156

    پذیرش تکنولوژی های پوشیدنی و استفاده از آنها، به سرعت در حال افزایش است. به دلیل تفاوت های قابل توجهی که این تکنولوژی ها با سایر تکنولوژی های جدید دارند، پذیرش آنها از جانب مصرف کننده نیازمند بررسی های بیشتر می باشد. تمرکز پژوهش حاضر در حوزه محصولات تکنولوژی های پوشیدنی بر ساعت های هوشمند است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثر نیاز به منحصر به فرد بودن و جهان وطنی مصرف کننده بر پذیرش نوآوری ساعت های هوشمند با تاکید بر نقش میانجی رهبری عقیده دامنه خاص، نوگرایی ذاتی و نوگرایی دامنه خاص مصرف کننده می باشد. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش جمع آوری اطلاعات، توصیفی-پیمایشی می باشد. با توجه به اینکه جوانان و بخصوص افراد تحصیل کرده بخش عمده کاربران ساعت های هوشمند را تشکیل می دهند، دانشجویان دانشگاه های دولتی شهر تهران به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند و از این بین مبتنی بر تعریف جکسون (2003) برای تخمین حجم نمونه مورد نیاز، 146 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است که به روش در دسترس از نمونه آماری جمع آوری شده است. تجزیه و تحلیل داده ها به روش مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار Smart-PLS نشان داد که دو ویژگی شخصیتی جهان وطنی (از طریق تاثیر مثبتی که بر نوگرایی ذاتی دارد) و نیاز به منحصربه فرد بودن مصرف کننده (از طریق تاثیر مثبت بر رهبری عقیده دامنه خاص) بطور غیرمستقیم موجب افزایش نوگرایی دامنه خاص مصرف کننده می شوند و متعاقبا این افزایش در نوگرایی دامنه خاص، منجر به افزایش پذیرش نوآوری ساعت های هوشمند در مصرف کننده می گردد.

    کلیدواژگان: نیاز به منحصر به فرد بودن، جهان وطنی، پذیرش نوآوری
  • زهرا شکرچی زاده *، زهرا ولیخانی صفحات 157-176

    در دهه‌های اخیر، استفاده از اینفلوینسرها (تاثیرگذاران) یکی از اثربخش‌ترین راهکارها برای تایید محصولات و خدمات است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ویژگی‌های اینفلوینسرهای رسانه‌های اجتماعی بر قصد خرید آنلاین با درنظرگرفتن نقش میانجی‌ نگرش به تبلیغ و نگرش به برند بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل دنبال‌کنندگان صفحات پوشاک چرم در اینستاگرام بوده که 200 نفر از آنها به‌عنوان نمونه با استفاده از روش نمونه‌گیری غیرتصادفی دردسترس انتخاب شده‌اند. در این پژوهش برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه استفاده شده است. آزمون فرضیات با استفاده از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری برمبنای روش حداقل مربعات جزیی (SEM-PLS) انجام شده است. یافته‌های پژوهش حاکی از آن بود که کلیه ویژگی‌های اینفلوینسرها بر قصد خرید آنلاین تاثیر معناداری داشته است. درحالی‌که نگرش به تبلیغ تاثیر معناداری بر قصد خرید آنلاین داشته، نگرش به برند تاثیر معناداری بر قصد خرید آنلاین نداشته است. به‌علاوه، نتایج بیانگر تاثیر معنادار ویژگی‌های آشنایی، اعتماد و خوشایندبودن بر قصد خرید آنلاین اطریق نقش میانجی نگرش به تبلیغ بوده است.

    کلیدواژگان: اینفلوئنسرها، رسانه های اجتماعی، اینستاگرام، نگرش به تبلیغ، نگرش به برند، قصد خرید آنلاین
  • حسین کریمی، میلاد بخشم، محمدرسول الماسی فرد*، محسن یاراحمدی صفحات 177-190

    حضور شرکت ها و سازمان ها در فعالیت های خیرخواهانه، ضرورتی بایسته است. درغیراین صورت، مشتریان در هزاره سوم تمایلی ندارند تا با خرید خود، حیات این شرکت ها را تداوم بخشند. افزایش توجه جامعه و شرکت ها به بازاریابی خیرخواهانه باعث شده است تا پژوهش های علمی بیشتری دراین زمینه انجام شود. هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی عوامل موفقیت بازاریابی خیرخواهانه در ایران است. این پژوهش، پژوهشی کیفی است که در دو مرحله انجام شده است. ابتدا با مرور مبانی نظری و مطالعات پیشین ازطریق روش تحلیل محتوای کیفی، عوامل موفقیت بازاریابی خیرخواهانه شناسایی و تفسیر شد. سپس برای تایید و اعتبارسنجی عوامل شناسایی شده، این عوامل در اختیار 20 نفر از خبرگان حوزه بازاریابی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد عوامل موفقیت بازاریابی خیرخواهانه در ایران دارای ابعاد «ملاحظات محصول» شامل مولفه های نوآوری محصول، کیفیت محصول و ماهیت محصول، «ملاحظات تبلیغات» شامل مولفه های حضور سلبریتی ها، ابزارهای متنوع/ تبلیغات کلامی و کمیت و کیفیت تبلیغات، «ملاحظات مشتری» شامل مولفه های وفاداری، درآمد مشتری، تجربه پیشینی، انگیزه و تمایل، برداشت مشتری از اخلاقی بودن شرکت، باور و دیدگاه، «ملاحظات مالی» شامل مولفه های میزان کمک مالی سازمان، نوع و روش کمک و میزان کمک مالی مشتریان، «ملاحظات راهبردی» شامل مولفه های شفاف سازی، مدت زمان و دفعات تکرار برنامه ها، خلاقیت در برنامه ها و تناسب برنامه ها و «ملاحظات عمومی» شامل مولفه های اعتبار شرکت، همکاری با موسسات خیریه و موضوع خیریه است.

    کلیدواژگان: بازاریابی، مسئولیت اجتماعی شرکتها، بازاریابی خیرخواهانه، عوامل موفقیت، ایران
  • علی مروتی شریف آبادی*، ساجده دهقان منشادی صفحات 191-209

    به دلیل مزایای فراوانی که کسب وکارهای اینترنتی برای اقتصاد، مشتریان و جوامع دارند، راه اندازی کسب وکارهای اینترنتی و تداوم آنها، همواره یکی از مسایل مهم برای کارآفرینان بوده است. هدف این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر رشد و موفقیت کسب وکارهای اینترنتی است. بدین منظور، با استفاده از روش پویایی سیستم، عوامل اصلی موثر بر رشد یک فروشگاه اینترنتی پوشاک [1]، شناسایی و روابط آنها به شکل نمودار علت ومعلولی مشخص شد. درنهایت، با استفاده از نمودار علت ومعلولی و با استناد به نظر خبرگان و پیشینه پژوهش، نمودار جریان تهیه شد. داده های لازم برای شبیه سازی مدل از مصاحبه با مدیران این فروشگاه به دست آمده و مدل در نرم افزار ونسیم برای مدت 100 ماه شبیه سازی شده است. اعتبار مدل، ازطریق اجرای آزمون های بخشی و حد نهایی، تایید شده است. سپس سیاست های افزایش مهارت بازاریابان، بهبود کیفیت وب سایت و اعتماد وب سایت برای شناسایی عوامل موثر بر رشد و بهبود عملکرد کسب وکارهای اینترنتی، پیشنهاد شد و نتیجه حاصل از اجرای این سناریوها شبیه سازی شد. یافته ها نشان داد افزایش مهارت بازاریابان، بهبود کیفیت وب سایت و اعتماد وب سایت موجب افزایش مشتریان بالفعل می شود که نشان از رشد کسب و کار دارد. همچنین، رشد مشتریان بالفعل موجب افزایش گردش جریانات نقدی و افزایش منابع انسانی می شود. از میان این سه سناریو، افزایش مهارت بازاریابان تاثیر بیشتری بر رشد کسب وکار داشت. این پژوهش، مدل کسب وکار اینترنتی پویای مناسبی را در اختیار صاحبان کسب وکارهای اینترنتی قرار می دهد تا بتوانند با استفاده از نتایج سیاست های پیشنهادی بر فعالیت های اصلی مرتبط با رشد و عملکرد کسب وکارشان تمرکز کنند.

    کلیدواژگان: کسب وکار اینترنتی، راهبردهای موفقیت، پویایی سیستم
|
  • Masoud Jalilvand Khosravi, Mehrdad Maghsoudi, Siavash Salavatian * Pages 1-20
    The accurate awareness of the users as the most vital need for media has always been a concern for communication researchers. Given the emergence of new media, traditional techniques no longer have the ability to meet this need, and the use of modern methods is essential in understanding users' behavior. This research used the Social Network Analysis (SNA) technique to investigate the user's behavior of VOD platforms. In this research, the site of Cinemamarket selected as the sample, and a dataset of its user’s purchases formed. Using Gephi software, the dataset visualized and the members clustered based on logical algorithms. By analyzing three detected communities, two different strategies were founded for the development of the users of this platform. Based on these strategies, platform managers can adapt their media policies to load new content on the platform and offer targeted content; as a result, they can meet their user's needs.
    Keywords: Audience Research, Social Network Analysis, VOD, Data Mining, Cinemamarket
  • Fereshteh Khalili Palandi, Asadolah Kordnaeij *, Seyed Hamid Khodadad Hosseini, Meysam Shirkhodaie Pages 21-34

    Dropshopping refers to the process of attention lack or inconsideration towards product, and its permanent deletion provided that the customers' expectations are intimate. The aim of this study is a thorough understanding of dropshopping in Z generation and achieving a deeper and richer insight about this phenomenon. By reviewing and comparing studies from previous researches, so far no studies in the field of research have been found therefore, taking into consideration the concept of dropshopping in Z generation becomes an innovation in this study. The present study is qualitative in nature based on an interpretive paradigm, which has been performed with the contribution of constructivist theory. In order to collect data, 40 Z generation members were subjected with features including gender, marital status, education, occupational, income condition with a semi structure interview. To analyze the data of the interview, line by line, focused and theoretical coding was employed. The findings were based on 3 parts including Generation characteristics, factor of dropshopping and dropshopping removal procedures. The results reveal that dropshopping phenomenon is based on four nature including “psychological, social, economic, and marketing” among which the Six characteristics (behavioral, personality, values, beliefs, thinking about micro and macro environment) have a great impact on dropshopping. Some procedures to mitigate the problem include “dynamic need analysis, dynamic criteria recognitions, a dynamic behavior recognition, and the dynamic co- operation”.

    Keywords: Consumer Behavior, Dropshopping, Z Generation, Constructivist Theory
  • Seyyed Mahmoud Hosseini *, Mehdi Sadr Zadeh, Manijeh Gharecheh Pages 35-62
    Objective

    Due to the economic crises in the country which creats uncertainty, moving from the usual marketing strategies to focus on values and ethical marketing seems more necessary. So, considering the extent and scattering of ethical marketing components in the literature review and the specific culture of Iran, the purpose of this study, First is to provide a comprehensive model for Ethical marketing components in the first step and then, measuring the degree of observance of these components based on the perception of the consumers.

    Method

    It’s a mixed-method applied research. The statistical population was the previous researchs related to the subject in the systematic review section, managers of the selected industries in the qualitative section and their customers in the quantitative section. The data analysis was performed in the qualitative section by using the thematic analysis method and in the quantitative section by using non-parametric tests and SPSS software.

    Findings

    It succeeded to present the ethical marketing components in the form of 32 components and 7 main themes. The degree of observance of each of the main themes and their components in the selected industries was measured and compared with eachother.

    Results

    There is a significant difference between the degree of observance of ethical marketing components in the two industries. The average degree of observance in the food industry is higher than the cosmetics industry, so that they are superior in all the main themes, but nevertheless, in 5 components out of 32, the food industry got lower score.

    Keywords: Marketing, Ethics, Ethical marketing, Ethical marketing components, systematic review
  • Babak Eghbali, Seyed Abdollah Heydariyeh *, Farshad Faezi Razy, Younos Vakil Alroaia Pages 63-84
    Objective

    Consumers increasingly feel that time is scarce. To drive time expectations, many marketers have begun communicating duration metrics—information about how long most consumers typically spend on a particular activity. Despite the rising prevalence of duration criteria, little is known about how they shape consumption experiences. Therefore, the aim of this study is to identify the effects of time on consumer behavior

    Method

    For this purpose, with the Meta Synthesis Approach which includes the seven steps of Sandelowski and J. Barroso (2006), a systematic evaluation and analysis of the results and findings of previous studies has been done and finally 42 articles had been chosen. In the quantitative section, using the Shannon quantitative entropy method, the components of the identified themes are prioritized.

    Results

    In total, the effects of time on consumer behavior were identified in three dimensions including psychological by eleven themes with weight (0.58), economic by seven themes with weight (0.15) and social by six themes with weight (0.27). The meta-analysis of this study provides insight into the need to identify the time-consuming effects on purchasing behavior that is useful for presenting marketing strategies from the time of purchase of products.

    Keywords: Consumer Behavior, Temporal Effects, Meta Synthesis Approach, Shannon Entropy
  • Somayeh Moravej, Alireza Hassanzadeh, Shaban Elahi, Babak Sohrabi Pages 85-106

    Given the importance of business intelligence, organizations need tools to evaluate their capabilities in this area that can help them not only in evaluating but also in planning the upgrade path and comparing the level of capabilities at different times. Maturity models are very useful tools to solve this problem. In the path of assessing the level of maturity, a picture of the status of the organization according to the desired indicators is obtained. To this end, several studies have been conducted on the development of business intelligence maturity models and several organizations have taken steps to develop these models experimentally. In the present study, with a systematic literature review in this field, maturity models related to the business intelligence have been extracted and then the theoretical foundations of the model, development methodology and key process areas of the models have been reviewed. This study helps an organization to benefit from one or a combination of the introduced models according to the complexities of their industry and, if they need to develop their own model, it helps them to recognize the essential aspects in developing the business intelligence maturity model.

    Keywords: Business Intelligence &, Analytics (BI&, A), Maturity Model (MM), Key Process Areas (KPAs)
  • Soltanali Shahriari *, Fatemeh Jahanshahi Pages 107-126
    The purpose of this study is to explain the effect of intellectual capital and market knowledge development on organizational performance with emphasis on the mediating role of marketing ambidexterity. This research is applied and descriptive-correlational in terms of purpose and type. The data collection method is structural equation modeling. The statistical population of the study includes knowledge-based companies located in the science and technology parks of Tehran universities. The measurement tool was a standard questionnaire with 47 questions answered by 93 companies. Convergent and divergent validities were used to evaluate its validity and Cronbach’s alpha and composite reliability were used for confirming its reliability. Data analysis was performed with SmartPLS3 software. The results of the study show that intellectual capital does not affect marketing ambidexterity, but marketing ambidexterity mediates the impact of market knowledge development on performance. Therefore, it is suggested that these companies increase their performance by strengthening their actions in the field of obtaining and disseminating market information and also analyzing and creating a common understanding of this information, which will increase the ability to exploit existing marketing competencies and explore new marketing skills and methods. Considering the role of innovative culture in the formation of marketing ambidexterity, it is suggested that innovative culture be considered as a moderating variable in future research.
    Keywords: Performance, Marketing ambidexterity, Intellectual capital, Market knowledge development
  • Bahareh Osanlou *, Soheila Khoddami, Samira Yaabdolahi Pages 127-156

    The adoption and use of wearable technology are highly increasing. Due to its significant differences with other new technologies, its consumer adoption needs further investigation. In the field of wearable technology products, the focus of the present research is on smartwatches. Therefore, the current study examines the impact of consumer's need for uniqueness and cosmopolitanism on innovation adoption of smartwatches, considering the mediator role of domain-specific opinion leadership, innate innovativeness, and domain-specific innovativeness. This research is applied in terms of purpose and is descriptive-survey in terms of collecting information method. Given that young people and especially educated ones make up the bulk of smartwatch users, students of public universities in Tehran are considered as the statistical population. Of these, 146 people were selected as the sample based on Jackson's (2003) definition to estimate the required sample size. The data gathering tool is the questionnaire that is collected through the available method from the sample. Data analysis which was performed by structural equation modeling using Smart-PLS software indicates that two personality traits, cosmopolitanism (through positive impact on innate innovativeness) and consumer's need for uniqueness (through positive impact on domain-specific opinion leadership), indirectly increase domain-specific innovativeness and this increase in domain-specific innovativeness subsequently increases consumers innovation adoption.

    Keywords: need for uniqueness, cosmopolitanism, innovation adoption
  • Zahra Shekarchizadeh*, Zahra Valikhani Pages 157-176

    In the last decade, the use of influencers is one of the most effective ways to verify products and services. The present study aimed the effects of dimensions of social media influencers on online purchase intention with emphasis on the mediating role of attitude toward the advertisement and brand. The statistical population consists of followers of leather clothing pages, 200 of whom were selected as the sample using the non-random sampling method. To collect the data, a questionnaire was used. The hypotheses were tested with the structural equation modelling (SEM) technique based on the partial least squares (PLS) method. The findings revealed that all the characteristics of influencers had a significant effect on the online purchase intention. Although attitude toward advertising had a significant effect on online purchase intention, attitude toward brand did not have a significant effect on online purchase intention. The results showed a significant effect of familiarity, trust, and likeability characteristics on online purchase intention through the mediating role of attitude toward advertising

    Keywords: Influencer, Social Media, Instagram, Attitude towards advertising, Attitude towards brand, Online Purchase Intention
  • Hossein Karimi, Milad Bakhsham, MohammadRasol Almasifard *, Mohsen Yarahmadi Pages 177-190

    The presence of companies and organizations in charitable activities is a necessity. Otherwise, customers in the third millennium will be reluctant to prolong the life of such companies. Increasing the attention of the community and companies to cause-related marketing has led to conducting more scientific research in this field. The purpose of this research was to design a model of the success factors of cause-related marketing in Iran. This study was a qualitative research performed in two stages. First, the success factors of cause-related marketing were identified and interpreted by reviewing theoretical foundations and previous studies through qualitative content analysis. Then, to confirm and validate the identified factors, they were presented to 20 marketing experts. The results showed that the success factors of cause-related marketing in Iran had the following dimensions: product considerations, including the components of product innovation, product quality, and product nature; advertising considerations, including the components of the presence of celebrities, various tools, verbal advertising, and quantity and quality of advertising; customer considerations, including the elements of loyalty, customer income, prior experience, motivation and willingness, customer perception of company ethics, belief, and vision; financial considerations, including the components of financial contribution of the organization, type and method of assistance, and degree of customer’s financial assistance; strategic considerations, including the elements of transparency, duration and frequency of repetition of programs, creativity in programs, and fitness of programs; and public considerations, including the elements of company’s credit, cooperation with charities, and Charity Topic.

    Keywords: Marketing, Corporate Social Responsibility, Cause-related Marketing, Success Factors, Iran
  • Ali Morovati Sharifabadi *, Sajedeh Dehghan Menshadi Pages 191-209

    An online business has many benefits for customers and communities as well as the economy. The purpose of this study was to identify the factors affecting the growth and success of online businesses.For this purpose, the factors and their relationships influencing the success of online business were identified in a cause-and-effect diagram by the System Dynamics method. Then, a stock-and-flow diagram was prepared by using the obtained cause-and-effect diagrams and the experts’ opinions, as well as the research literature. The data for performing the model simulation were gathered from interviews with the managers of the online clothing store and the model was simulated in Vensim for 100 months. The validity of the model was confirmed through various experiments. The 3 scenarios of increase of marketers' skills, website quality improvement, and website trust were proposed for identifying the factors affecting the growth and performance of Internet businesses. The performance of these scenarios in the company was simulated. The findings showed that increasing the marketers’ skills, improving the quality of the website, and enhancing website trust increased the actual customers, which indicated business growth. Also, the growth of real customers augmented cash flow and human resources. Based on the results of these three scenarios, increasing marketers' skills had the maximum impact on business growth.This research could provide an appropriate dynamic business model for online business owners to focus on the main activities related to the growth and performance of their businesses by using the results of the proposed policies.

    Keywords: Online Business, Success Strategies, System Dynamics